Община Сливен

"Ислямска държава" плаши с дронове и зове: Отровете Олимпиадата!

------------------------------------
01.08.2016 / 08:58

Ислямистите подготвят и въздушни удари с помощта на дронове.

Европейското първенство по футбол се размина без терористични атаки. Французите си свършиха работата, призовавайки на помощ 100 хил. добре обучени представители на различни полицейски подразделения и армията. Зверските мерки за сигурност дадоха резултат, но дали ще е така спокойно и на започващата след броени дни олимпиадата в Рио.

Бразилците го дават доста по-широко скроени и нехайни, когато става дума за сигурност. До последно те се занимаваха с довършителните работи по спортните бази в столицата на игрите. Борбата с опасните зарази и местната престъпност също глътнаха много от енергията на организаторите. Въпросът е дали те са достатъчно подготвени да посрещнат предизвикателствата на развиващия се с часове международен тероризъм.

От "Ислямска държава" поне са убедени, че могат за пореден път да стресират света, окървавявайки игрите. Спецслужбите на няколко страни си размениха прихванати съобщения на ислямистите, в които те се надъхват за мащабна атака по спортисти и туристи на започващата на 5 август олимпиада. Терористите се съветват едни други за различни видове атаки, с които да отнемат човешки животи и да насаждат страх в сърцата на хората. "24 часа"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев