Община Сливен

Мария Белова (ГЕРБ): В Сливенска област са заделени средства за планински пътища и пътища по селата

-------------------------------
30.07.2016 / 18:27

В Сливенска област са заделени средства за планински пътища и пътища по селата. Това е съобщила пред Радио „Фокус” народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Мария Белова.

Тя посочи, че са осигурени 1 500 000 лева за ремонт на пътя Филаретово - Топузово – Соколарци с решение на Министерски съвет.

"Още 500 000 хил. лева са осигурени за основен ремонт на ул. "Г. С. Раковски" в село Ябланово, Община Котел. Така за този планински район са отпуснати общо 2 000 000 лева за рехабилитация на пътищата", допълни Мария Белова. "Правителството изпълнява поети ангажименти към общините и малките населени места ", заяви тя.

Белова припомни, че средствата за ремонт на пътна инфраструктура в Община Котел бяха обещани от министър-председателя Бойко Борисов по време на събора „Герлово пее и танцува” в село Ябланово.

Тогава Борисов, заяви че през юли от Министерски съвет ще бъдат отпуснати 1,5-2 млн. лева от бюджета за реализиране на инфраструктурни проекти в селото.

"Радвам се, че благодарение на политиката на ПП ГЕРБ ще помогнем на този регион. Чрез тези средства ще се спомогне за възстановяване на пътищата в населените места. Така министър-председателят спази даденото обещание към кметовете на селата Ябланово и Филаретово да имат нов път най-късно за първия учебен ден на 15 септември”, каза Белова.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев