Община Сливен

Три големи проекта от Инвестиционната програма на община Сливен бяха подадени по електронен път от кмета Стефан Радев

-------------------------------
30.07.2016 / 18:25

Три големи проекта от Инвестиционната програма на община Сливен за периода 2016-2020 бяха подадени по електронен път в системата ИСУН 2020 от кмета на общината Стефан Радев. Първият от проектите е за интегрирания градски транспорт на града. Той включва обновяване на автобусния парк, внедряване на интегрирана информационна система за продажба на билети и таксуване на гражданите, която ще показва и в реално време движението на автобусите от градския транспорт. В него е включено още изграждане и обновяване на спирки с мерки за достъпност, електронни информационни табла в реално време, и ремонтиране на съществуващи и изграждане на нови велоалеи и велостоянки.

Вторият проект е за подобряване на образователната инфраструктура в град Сливен” и включва основен ремонт и благоустрояване на четири детски градини – „Зорница", „Мак“, „Хаик Папазян“ и „Детство“. Третият е свързан с благоустрояване на кв. „Република” и поречието на р. Асеновска.

 

Тези проекти са на обща стойност около 21 милиона лева, или над 50 процента от стойността на Инвестиционната програма /26 милиона лева/, каквото е изискването на управляващия орган. Инвестиционната програма се изпълнява по приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“

 

„С тези три проекта ние реално стартираме инвестиционната програма. Подготовката и подаването на проектите върви по план и се включваме в сроковете, определени от управляващия орган“, каза кметът Стефан Радев.

След подаването на проектите в електронната система, в рамките на 90 дни те ще бъдат проверени в детайли от междинното звено към общината. След изтичане на срока ще бъде подаден оценителен доклад към управляващия орган, който до 30 дни трябва да се произнесе със становище.

Инвестиционната програма включва общо пет големи проекта, отнасящи се за над 10 обекта. Останалите два – за социална и културна инфраструктура, ще бъдат подадени на по-късен етап. Те включват изграждане на център за бездомници и кризисен център за хора в риск, както и реновиране на регионалната библиотека и ремонти на три от къщите-музеи в града.

 

Предстои подаването и на проекта за изграждане на компостираща инсталация, която е извън Инвестиционната програма. Крайният срок за това е 1 август.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев