Община Сливен

Приключи Деветият турнир по футбол „Лято 2016 – Нова Загора“

Приключи Деветият турнир по футбол „Лято 2016 – Нова Загора“
29.07.2016 / 17:16

На 28 юли всички любители на футбола имаха удоволствието да наблюдават финалните два мача от „Лято 2016 – Нова Загора“.

В рамките на две седмици общо 15 отбора се надпреварваха на Градския стадион в следните възрастови групи: деца родени 2002-2003 г. и юноши – 1998-2001 г. Турнирът за девета поредна година премина в духа на толерантност и страст към футбола, под зоркия поглед на двамата съдии Преслав и Адриан Павлеви.

С талантливите си изпълнения играчите оставиха без дъх публиката. В групата деца родени 2002-2003 г. се съревноваваха пет отбора и крайното подреждане е следното:

 

I място – „Каталунците“

II място – „Дюшекчиите“

III място – „НЗ Галакси“

IV място – „Баварците“

V място – „Червените дяволи“

 

В групата юноши родени 1998–2001 г. среща на футболния терен, в оспорвана надпревара, си дадоха 10 отбора, четири, от които не успяха да се класират и получиха Грамота за участие. Крайното подреждане при тази възрастова група е следното:

 

I място – „Лалетата“

II място – „Карамелите“

III място – „Радневските тигри“

IV място – „Ветераните“

V място – „Калитарите

VI място – „Партизаните“

 

Всички участници бяха поощрени с подаръци от Община Нова Загора, а за победителите имаше и купа, и златни медали. По традиция футболните надежди на града ни отново получиха тениски с логото на турнира по волята на дарител. Преди младежите да си кажат „До скоро виждане!“ бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, в който той се обръща към организаторите и участниците със следните думи: „Бих искал да изкажа своята благодарност към труда, ентусиазма и упоритостта, с които за девета поредна година организирате Турнир по футбол Лято 2016 - гр. Нова Загора. През тези години, с Вашата всеотдайност, успявате не просто да поддържате ежегодното провеждане на Летния турнир, но и да популяризирате спорта като фактор за развитие и личностно израстване на младите хора в града ни. Искам да Ви уверя, че Община Нова Загора ще продължи да подкрепя Вашата инициатива и в бъдеще.“

Още снимки от новината

Приключи Деветият турнир по футбол „Лято 2016 – Нова Загора“

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев