Община Сливен

Конкурс „Полицай на месеца” – номинирани за февруари

ОД на МВР-Сливен
15.04.2010 / 08:51

1. Сливенските криминалисти разкриха престъпление, при което 60-годишна жена от с. Стара река, общ. Сливен е била изнасилена и умишлено умъртвена. Около 20,45 ч. на 07.03.2010 г. в РУМВР - Сливен е получен сигнал за възникнал скандал между 57-годишния Н.И. и 43-годишният П.Д. и двамата от с. Стара река, при който по-възрастният мъж е нанесъл побой и удари с брадва в главата на П.Д. Пострадалият е получил тежки травми по цялото тяло и в областта на черепа и е откаран за оказване на медицинска помощ в МБАЛ - Сливен, където е оставен за лечение в кома и с опасност за живота. Изяснено е, че скандалът е възникнал след като Н.И. е разбрал, че 60-годишната А.П., с която живее на съпружески начала е изнасилена и умъртвена от П.Д. При извършените справки е установено, че П.Д. е осъждан и изтърпял наказание 10 години "лишаване от свобода" за убийство и изнасилване от 1993 до 2003 г. и 7-годишна присъда за изнасилване, като е освободен от затвора в гр. Бургас в началото на тази година. Н.И. е задържан за 24 ч. в РУМВР - Сливен, като впоследствие с прокурорско разпореждане му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 ч.

2. На 13.03.2010 г. служители на сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР - Сливен проведоха специализирана полицейска операция, във връзка с използването на нелицензиран компютърен софтуер. При извършената проверка в два търговски обекта на територията на с. Тополчане, общ. Сливен, са установени осем компютърни конфигурации с инсталирани на тях операционни системи и развлекателен софтуер, без да са налице необходимите по Закона за авторското право лицензи за ползване. Компютърната техника е иззета и са образувани две досъдебни производства срещу собствениците на фирмите, използващи нелицензирания софтуер - 38-годишният Т.С. и 47-годишната П.А. и двамата от с. Тополчане.

3. На 18.03.2010 г. беше проведена съвместна специализирана полицейска операция на служители от сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР - Сливен и представители на Митническо бюро - гр.Сливен, при която на гл.път I-6 /София - Бургас, в района на с.Калояново, Община Сливен/, е извършена проверка на л.а. “Рено Синик” с пловдивска регистрация, управляван от 54-годишният П.Ш. от гр.Хасково и л.а. “Пежо Боксер” с бургаска регистрация, управляван от 60-годишният И.Н. от с.Каменар, Община Поморие. При огледа в автомобилите са открити и иззети 125 пластмасови туби с вместимост от 5 л. с високо алкохолни напитки без акцизен бандерол на стойност около 4 400 лв. Двамата водачи на МПС са задържани за 24 часа в РУМВР - Сливен. Образувано е досъдебно производство.

4. На 23.03.2010 г. след получен оперативен сигнал, служители на сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР - Сливен и ПУ “Запад” при РУМВР – Сливен, проведоха специализирана полицейска операция в с.Селиминово, Община Сливен, при която след извършени претърсвания в жилищата на П.Х. на 38 г. и И.Д. на 35 г. са открити и иззети 20 дебитни карти с пълномощни от собствениците им за ползване от двете лица, 20 500 лв., 1830 евро и златни накити. Иззети са и други документи, доказващи развиване на незаконна банкова дейност от двамата. По случая са образувани досъдебни производство.

5. На 25.03.2010 г. в ПУ “Надежда” при РУМВР - Сливен е получен сигнал, затова че в частен дом на кв.”Надежда” на гр.Сливен се обгарят ел.кабели. При извършената проверка от полицейските служители е установено, че около 20.00 ч. на 24.03.2010 г. две непълнолетни момчета, съответно на 15 г. и 17 г. заедно 18-годишният С.Х. - всички криминално проявени от гр.Сливен са разбили входна врата на склад на фирма “Нов дом”, намиращ се в индустриалната зона на гр.Сливен и извършили кражба на 11 ролки ел.кабел на обща стойност около 1000 лв. Обгореният меден проводник е иззет, а работата по изясняване на цялостната престъпната дейност на лицата продължава. Извършителите са задържани за 24 часа в РУМВР - Сливен. Образувано е досъдебно производство.

6. Около 20.30 ч. на 30.03.2010 г. в РУМВР - Котел е получен сигнал, затова че ученичка от ХI клас в Националното училище по фолклорно изкуство “Филип Кутев” в гр.Котел е родила дете в квартирата си на ул.”Георги Захариев” в града. При извършената проверка е установено, че 17-годишна единадесетокласничка от гр.Ямбол е родила около 04.00 ч. на 30.03.2010 г. дете от женски пол, след което е увила бебето в хавлиена кърпа, нанесла му е прободни и порезни рани по тялото и го е укрила в шкаф, намиращ се в квартирата й. Трупът на детето е откаран в МБАЛ - Сливен за аутопсия. Майката е оставена за лечение в МБАЛ - Котел без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев