Община Сливен

IAAF поряза окончателно Русия - без руски атлети на Олимпиадата в Рио

IAAF поряза окончателно Русия - без руски атлети на Олимпиадата в Рио
27.07.2016 / 15:29

Международната федерация по лека атлетика (IAAF) отхвърли молбата на спортния министър на Русия Виталий Мутко за допускане на руските атлети до олимпийските игри.

 

Това слага край и на последните останали надежди за участието им в Рио де Жанейро.

 

"Вчера получихме писмо от г-н Мутко с молба да преразгледаме решението си. Ние му отговорихме, че то е било потвърдено от Спортния арбитражен съд в Лозана и няма основание за друго решение", се казва в съобщението на IААF.

 

Русия беше изключена от международната атлетика през ноември, когато доклад на независима комисия на Световната антидопингова агенция (WADA) установи държавно организирана и спонсорирана схема за прикриване на положителни проби.

 

През юни IAAF обяви, че забраната няма да бъде вдигната преди олимпиадата. Впоследствие руските атлети обжалваха пред Спортния арбитражен съд в Лозана, който на 21 юли отхвърли исковете им заедно с този на Руския олимпийски комитет.

 

В Бразилия ще има само един руски лекоатлет - състезателката на скок дължина Дария Клишина, която живее и тренира в САЩ. След като нейната заявка беше одобрена, тя моментално бе заклеймена като национална предателка в родината си./Фактор.бг

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев