Община Сливен

Полицията в Нова Загора разследва серия от кражби, част от които са извършени от непълнолетни лица

Полицията в Нова Загора разследва серия от кражби, част от които са извършени от непълнолетни лица
26.07.2016 / 13:42

В хода на проведена полицейска операция от служители на РУ-Нова Загора са установени две непълнолетни лица от гр.Нова Загора и с.Богданово, извършили грабеж в гр.Нова Загора. На 17 юли около 13,30 часа, две 16 годишни момчета, използвайки сила са издърпали златно синджирче с кръст, с общо тегло около 10 грама от врата на 44 годишна жена от същия град. Отнетата вещ е върната на пострадалата. Работата по случая продължава.

 

На 21 юли новозагорските служители по време на провежданата полицейска операция са установили извършителите на отнет мотопед –скутер с неустановена марка и модел от двора на 80 годишен мъж в с.Кортен. Същият ден престъплението е било извършено от 17 годишно момче от гр.Н.Загора, три 16 годишни момчета от същия град и с.Богданово и 15 годишно момче от Н.Загора. Същите се придвижвали с лек автомобил Форд Транзит със старозагорска регистрация. След проведените оперативно-издирвателни и процесуално- следствени действия се установило, че същите лица са участвали през последните две седмици в извършените на територията на гр.Нова Загора и с.Езеро серия от кражби на вещи и части от МПС. Част от вещите: 3 сиди плейери, 2 акумулаторни батерии; аудио толколона; пожарогасител, аптечка и др.вещи са върнати на собствениците им. При всичките шест престъпления, непълнолетните лица са се придвижвали със стразагорски автомобил «Форд транзит». Работата по досъдебните производства продължава.

 

Новозагорските криминалисти издирват извършителя на кражба от района на ЖП гара в гр.Нова Загора. За времето от 07,00ч. на 21 юли до 07,00ч.на 22 юли в гр. Нова Загора, от контейнер, намиращ се в района на ж.п. гара, неизвестно лице, след като е срязал едната халка на катинара на контейнер е извършил кражба на 900 бр. изолатори от чугун, стомана, стъкло и порцелан за електропреносната мрежа на ж.п. инфраструктурата в същия град. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев