Община Сливен

Зам.- областният управител на област Сливен Камен Костов се срещна с турски студенти

Зам.- областният управител на област Сливен  Камен Костов се срещна с турски студенти
26.07.2016 / 11:58

На 25.07.2016 г. заместник областният управител Камен Костов посрещна четирима турски студенти. Младежите от университета в Истанбул са в Сливен по повод реализацията на проект „Моята европейска мечта“, финансиран по програма „Еразъм+“ чрез Европейската доброволческа служба и изпълняван от Сдружение „Жажда за живот“ – гр. Сливен.

 

Камен Костов приветства гостите с добре дошли и представи накратко дейността на Областна администрация Сливен. Георги Генов - координатор на проекта от българска страна, запозна домакина с дейностите по проекта, а студентите от Турция разказаха за себе си, за работата си в Сливен и впечатленията, които до момента са придобили от България.

 

Те са доброволци, които участват в различни дейности, свързани с изучаване на български език. Целта им е да опознаят културните и природни особености на страната чрез посещения на различни природни забележителности и градове в България, както и да се запознаят с българските институции и начина, по който те работят. Младежите участват в обучения по презентационни и комуникационни умения, как се пише автобиография и мотивационно писмо, как да се държим по време на интервю за работа и др. Вземат активно участие в подготовката на дейностите за отбелязването на 12 август - Международен ден на младежта.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев