Община Сливен

Анелия Иванчева: Жу сюи БКП? Корнелия като плеймейтка

Анелия Иванчева: Жу сюи БКП? Корнелия като плеймейтка
26.07.2016 / 10:22

Онлайн кампания за 125-ата годишнина на партията надъхва членската маса на БСП. Колко им се полагат тия 25 петилетки е отделен въпрос. Извън числото - какво толкова, правят се бившите български комунисти на социалисти. Че и лидерът на всички европейски социалисти е техен човек - Сергей Станишев. Точно той роди и тази модерна кампания за подмладяване на Столетницата чрез пускането й в интернет.

 

Дотук добре! Ако не беше името на мероприятието. Казва се кампанията, която вече се размахва из фейсбук, „Аз съм БСП". Нещо да ви е познато? Е как! „Жу сюи Шарли!", „Жу сюи Париж", „Жу сюи Брюксел", Жу сюи Истанбул", „Жу сюи Ница", „Жу сюи Мюнхен" и т.н. съпричастност към жертвите на терора.

 

„Аз съм БСП" в превод на френски си е „Жу сюи БСП". Нагло е някак си! Защото единственото, което му хрумва на човек за посегателство върху „Позитано" 20, е, че собственоръчно не веднъж, а постоянно се размазват политически със свои си самоубийствени атентати.

 

От години няма избори, които да са спечелили. Самият автор на „Аз съм БСП" Станишев пък нито един вот не може да отчете за своя победа. Освен личните си - за шеф на ПЕС и за евродепутат. За сегашното си топло място в Европарламента обаче за малко да се издъни.

 

Изпревари го дори станалият известен като Любимец 15 Момчил Неков. Дето беше под номер 15 в листата, а електоратът на БСП така и не разбра, че тази номерация няма нищо общо с номера на бюлетината, и го прати в парламента на Европа.

 

Но пък идеята на „Аз съм БСП" със сигурност включва и евентуална застраховка от подобни гафове. Макар със сгафено заглавие кампанията сто на сто е обърната към млади - за които се очаква, че все с една бюлетина за гласуване ще се оправят. А и пословичното застаряване на електората на БСП, все пак по физическите човешки закони за продължителността на един човешки живот, в един момент опразва по-лошо и от атентат червените електорални редици.

 

Та затова е съвсем видно, че цялата тая дандания с „Жу сюи БСП" е последен изход за спасение. Изобщо не си мислят, че могат да спечелят президентските избори. А ако са втори, то ще е не тяхна заслуга, а издънка на останалите политически субекти. Макар денонощно да напъват, че трябвали ей сега, веднага, предсрочни парламентарни избори, не им се задава увеличаване на парламентарната група, която в момента се е свила на 39 депутатски места.

 

И се принуди БСП начело с новата си лидерка Корнелия Нинова, подкокоросана от Сергей Станишев, да се изживява всеки ден из фейсбук. Да се поства партията из социалната мрежа като да е плеймейтка и да зове да я лайкват. По-отворена е (според заявката) и от Николета Лозанова - бившето официално коте на Валери Божинов - и за членове, и за симпатизанти, и за всеки, който я пожелае тази партия. Само да я пожелае! Това е идеята.

 

И тук се връщаме на ония 125 години. В голямата част от които днешната БСП си е чистокръвна БКП (тясна ли, широка ли, все тая). А в 45 от тези години е Партията - държава, тоталитарната. И някакви особени промени през последните 25 години не се забелязват.

 

Така че, ако все пак някой е „Жу сюи БСП", все повече от електоралните единици у нас поради неизбежното им подмладяване със сигурност са „Жу ньо сюи па БКП"./vsekiden.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев