Община Сливен

Подсъдимите Редви Мустафов и Стоян Чобанов от Сливен ще лежат зад решетките за побой и грабеж

Подсъдимите  Редви Мустафов и Стоян Чобанов  от Сливен ще лежат зад решетките за побой и грабеж
26.07.2016 / 09:41

На 22.07.2016г. Окръжен съд–Сливен одобри предложеното от Окръжна прокуратура Сливен споразумение, с което подсъдимите Редви Мустафов и Стоян Чобанов от същия град, се признаха за виновни в извършване на грабеж на мъж и приеха да изтърпят наказание „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Редви Мустафов е подсъдим за това, че на 25.03.2016 г. в гр.Сливен, в съучастие като съизвършител със Стоян Чобанов, като последният е извършил деянието в условието на опасен рецидив, отнели чужди движими вещи –електрически котлон, кожено яке, мобилен телефон, половин килограм нарязан тютюн, две машинки за навиване на цигари, един радиокасетофон – СД, един хляб, пакет сладки, един пакет глави от пилета, запалка, кутия Аналгин, от владението на собственика им, всичко на обща стойност 258,72 лв., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребили за това сила – престъпление по чл.199 ал.1 т.4 вр. чл.198 ал.1 вр. чл.20 ал.2 вр. чл.29 ал.1 б.“б“ от НК, а за подс.Ревди М. - престъпление по чл.198 ал.1 вр. чл.20 ал.2 от НК.

Подсъдимите мъже се познавали от около десет години. Понякога се събирали в обща компания и употребявали алкохол.

На 25.03.2016 г. около обяд двамата се срещнали в района на кооперативния пазар на гр.Сливен и седнали на заведение, където употребили алкохол. Около 15,00 ч. те отишли до дома на жената, с която живее на съпружески начала Редви Мустафов, където продължили да пият ракия до 17,00 часа. От там подсъдимите отишли до питейно заведение до бл.42 в кв.“Българка“, за да си допият, но собственикът не ги допуснал да влязат. Тогава се отправили към вилата на мъж, която се намирала в м. “Войнишко кладенче“ край Сливен. Около 23,00 ч. на същата вечер Редви Мустафов и Стоян Чобанов решили да отидат при пострадалия, който живеел във вила в същия район. По това време пострадалият гледал телевизия в северната стая на къщата. Той чул шум, веднага след това се светнала лампата и в стаята се показали двамата подсъдими. Пострадалият ги разпознал и ги попитал за какво са дошли. Подсъдимият Стоян Чобанов го попитал дали е имал интимен контакт с неговата приятелка. Докато отговори, че не знае за какво става въпрос, Мустафов започнал да му нанася удари с юмруци по лицето. Вследствие на побоя, на пострадалия започнало да тече кръв от носа и устата му. Докато той се забърсвал с вестници и хавлия, подсъдимите изненадващо преустановили боя и излезли от къщата. Само минути след това се върнали като Редви Мустафов държал в дясната ръка кръгло дърво за огрев с дължина около 40 см. и започнал да нанася множество удари с дървото в областта на гърба, плешките, гърдите и ходилата на пострадалия. Недоволен от силата на ударите, подс.Чобанов грабнал от ръцете на Мустафов дървото и заявявайки,че ще покаже как трябва да се удря му нанесъл два удара в областта на краката под коленете му. След като спрели побоя подсъдимите отнели вещите от дома на пострадалия. Редви Мустафов и Стоян Чобанов са били задържани от органите на реда на следващата сутрин.

И двамата подсъдими са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

Съгласно одобреното от ОС-Сливен споразумение, за извършеното престъпление подс. Редви Мустафов ще изтърпи наказание в размер на 1г. 9м. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, а подс. Стоян Чобанов ще изтърпи наказание в размер на 1г. 3м. „лишаване от свобода“ отново при първоначален „строг“ режим. Причинените с престъплението щети са били изцяло възстановени на пострадалото лице.

Одобреното от Съда споразумение има силата на влязла в законна сила осъдителна.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев