Община Сливен

Христина Добрева: Хроника на един неосъществен атентат в София

Христина Добрева: Хроника на един неосъществен атентат в София
26.07.2016 / 09:28

Тероризмът има 2 цели - най-много жертви и посаждането на неописуем страх. Тероризмът успя. Атентатите взеха над 1000 жертви по света само за последните няколко месеци и внедриха не просто страх, а паника в Европа.

 

Доказателството за това е оглеждането на всеки по-мургав субект в трамвая, разчитането на всяка по-голяма раница като самоделка и „виждането" на всяка по-дълга брада като символ на уахабизма. Най-гнусната секта на мюсюлманството си свърши работата.

 

Часът е 21,30. Мястото е центърът на София - между Народното събрание и храма „Св. Александър Невски". На паркинга между двете сгради пристига двойка - мъж и жена на мотор, като тя е забрадена (не облечена в бурка - б.а.). Спират и започват да се суетят. В този момент изниква най-страшната асоциация - ислямисти, бомби, атентат. Очите на страха са огромни. Двойката започва да рови из дисагите си, сякаш се готви да натисне спусъка на взривното устройство и да окървави жълтите павета.

 

Жената вади голям калъф, в него безспорно има експлозиви. Не, фотоапарат е. Мъжът също понечва към другия куфар, сигурно ще извади автомат. Вади доста обемист телефон, вероятно с него ще задейства взрива. Ужасът и адреналинът в кръвта се смесват почти до умопомрачение, когато чужденецът слиза от огромния си мотор и се вижда как гърбът и гърдите му са неестествено огромни - това са пояси с гранати, шрапнели и боеприпаси, ей сега ще се превърне в камикадзе.

 

Полиция няма, вратата на северния вход на парламента е отворена, може преди това да са заложили бомби и там. Поне няма много пешеходци, чист късмет, само автомобилите там няма да оцелеят.

 

Страхът е чудовище. Той е терор. Той е атентат в душата. Той е самоделка, предизвикваща инфаркт. Страхът е насладата на джихадистите, екстазът им след всеки терористичен акт. Не дори кръвта на невинно загиналите. Защото страхът убива.

 

Двойката мъж и жена със забрадка бяха просто мирни гастарбайтери, вярващи в Аллах, решили на път за обърканата си родина да спрат и да се снимат пред християнската църква.

 

Фундаменталистите успяха - накараха ни да се страхуваме дори от онези, които кротко събуват обувките си пред джамиите, за да се помолят - не за Джихад, а за себе си и близките си, както ние правим, нали?/vsekiden.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев