Община Сливен

Радиопредаване е хит в женския затвор в Сливен

Радиопредаване е хит в женския затвор в Сливен
26.07.2016 / 09:22

Радиопредаване е хит зад решетките в единствения в страната затвор за жени в Сливен. Присъди там изтърпяват 230 души, лишени от свобода - твърда аудитория на ефира. Слушателите са от 18 до 70 години. Най-възрастната сред тях е осъдена за кражби.

 

Радиото върви на затворническата чистота всеки уикенд - време за култура, лайфстайл и поздрави в ефира. Излъчванията са по радиоточката, а звукът е увеличен до максимум във всяка килия.

 

Гласът на предаването "Пъстър журнал" е Стоянка Ахмет от Приморско с артистичен псевдоним Суза. Преди да се озове в затвора, жената имала артистични наклонности. Използвала обаче тъмната страната на талантите си и това я изпратило зад решетките. Сега развива творческия си потенциал, но под строг надзор.

На Суза й остава година до свободата и през това време вдига рейтинг до небесата с "Пъстър журнал". В предаването са събрани разнородни рубрики - публицистични, здравни, съвети за красота и музикални поздрави. Последните са също разнообразни - от класическа музика през попфолк до естрада. Не липсват и радиоигри със загадки, а наградите са тетрадки и химикалки. "Нищо не ни е чуждо - както навън има радио, и тук си имаме радио", казва Суза.

 

Пряка телефонна линия в студиото по обясними причини липсва, но водещата има жива връзка със своите слушатели. Тя се осъществява от социални работници и надзиратели, които събират поздравителните адреси от килиите и ги предават в студиото. Честитките вървят в праймтайма./Дарик

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев