Община Сливен

С изложба на младия художник Димитър Рачев в Сливен започва „Златна праскова – 2016”

С изложба на младия художник Димитър Рачев в Сливен започва „Златна праскова – 2016”
25.07.2016 / 17:16

Двудневна изложба с картини на младия художник Димитър Рачев ще бъде открита утре, 26 юли, от 18.30 ч. в галерия „Май“, която се намира в сградата на община Сливен. Проявата е част от традиционния празник „Златна праскова 2016“, който се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

 

Димитър Рачев е ученик в 12-ти клас на Художествената гимназия «Димитър Добрович» в Сливен, с корени в сливенското село Гавраилово. Изложбата ще представи неговият преподавател Стефан Кънев.

 

В село Гавраилово, от 26 до 30 юли 2016 година, ще се състои 15-то издание на празника. Официалното откриване е на 28 юли с церемония на площада в селото и кръгла маса на тема: „Овощарството в България – проблеми и перспективи за развитие”. Във форума ще участва министър Танева, зам.-главният директор на ГД „Съвети в земеделието и аналитична лаборатория” Петя Куманова и водещи специалисти от Института по овощарство в Пловдив.

 

Програмата предвижда изложба на участниците в конкурс за любители-фотографи на тема „Най-вкусната българска праскова”, изложба на рисунки на тема „Праскова”, изложба на тема „Прасковата – минало, настояще, бъдеще” и други.

 

Организатори са община Сливен, Министерството на земеделието и храните, кметството и читалище „Слънце 1928“ в Гавраилово, Институтът по овощарство – Пловдив, Организацията на производителите на праскови „Българска праскова” ООД и Националната служба за съвети в земеделието.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев