Община Сливен

Рецидивист остава зад решетките заради обир на жена в кв. "Клуцохор" в Сливен

Рецидивист остава зад решетките заради обир на жена в кв. "Клуцохор" в Сливен
25.07.2016 / 15:52

На 22.07.2016г. Окръжен съд Сливен уважи внесеното искане на Окръжна прокуратура – Сливен и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия Димитър Х. от същия град.

42-годишният мъж е обвиняем за това, че на 14.07.2016г. в гр.Сливен в района на бившата „Лимонадена фабрика“ отнел чужди движими вещи – дамска чанта, ведно с намиращите се в нея пари, очила, документи, дрехи, мобилен телефон м.“Нокия“ – всички вещи на обща стойност 89лв., от владението на Б.П.Д. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е извършено в условието на опасен рецидив – престъпление по чл.199 ал.І т.4 вр. с чл.198 ал.І вр. с чл.29 ал.І б.“А“ и б.“Б“ от НК.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 5г. до 15г. и конфискация до ½ от имуществото на виновния.

Съдът е взел предвид факта, че обвиняемият към момента на извършване на деянието вече е бил осъждан с влезли в законна сила 23 осъдителни присъди основно за престъпления против собствеността.

Съдът е споделил становището на прокурора при Окръжна прокуратура Сливен, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият Димитър Х. е извършил горепосоченото тежко умишлено престъпление и е налице реална опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Определението на ОС-Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев