Община Сливен

Силна магнитна буря ни удря във вторник, предупредиха експерти

Силна магнитна буря ни удря във вторник, предупредиха експерти
25.07.2016 / 09:47

Силна магнитна буря ни удря във вторник (26 юли), съобщава руският сайт VistaNews.ru. Причината за явлението са две мощни слънчеви изригвания, започнали на 23 юли, но пикът им ще се усети във вторник.

Експертите предупреждават, че ако изригванията достигнат най-високото ниво Х, възрастните хора и тези, които имат проблеми със сърдечно-съдови заболявания, ще почувстват с пълна сила проявите на слънчевата активност върху себе си.

Магнитните бури могат да предизвикат учестено сърцебиене, промени в кръвното налягане, хипертонични кризи, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Сред симптомите са неразположение и главоболие.

На 3 август отново ни очаква магнитна буря, но тя ще бъде слаба.

Освен от магнитни бури следващата седмица трябва да се пазим и от жегите. Утре времето ще бъде топло, а температурите ще варират от 32 до 37 градуса във вторник, като и през следващите дни до края на месеца ситуацията ще бъде сходна. Месец август ще бъде топъл и сух, заяви климатологът доц. Георги Рачев. Температурите ще се задържат над 30 градуса, но няма да скачат до повече от 38 градуса. Сериозни валежи в следващите седмици не се очакват. По-сериозно засушаване се наблюдава в Югоизточна България.

Експертите съветват да се избягва излизането навън в най-горещите часове, да се пият много течности и да не се стои дълго време на слънце./"Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев