Община Сливен

Над 6000 престъпления от омраза са регистирани само за месец във Великобритания

КЙХЙ
23.07.2016 / 16:44

Близо 6 200 престъпления от омраза са извършени във Великобритания за месец след референдума за напускане на Европейския съюз.

Британската полиция съобщи, че след референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз, при който ключов въпрос беше имиграцията, само за месец са регистрирани близо 6 200 престъпления от омраза, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

 

 

За четири седмици от 16 юни в полицията са били подадени сигнали за 6 193 престъпления, най-често за тормоз, нападения и други прояви на насилие или посегателство като отправяне на обиди или заплахи.

 

 

 

На 23 юни британците гласуваха за излизане от ЕС след ожесточена и предизвикала дълбоко разединение кампания, в която контролът върху имиграцията беше един от главните аргументи за напускане на съюза.

 

 

 

Откакто бяха обявени резултатите, мюсюлмани и източноевропейци се оплакват, че много често стават мишена на агресия.

 

 

 

По най-нови данни през първите две седмици на юли са извършени 3001 посегателства, което с 6 процента по-малко от предходните две седмици, но е с 20 на сто повече, отколкото през същия период миналата година.

 

 

 

"В резултат на нарасналия брой престъпления от омраза след референдума, полицията възприе строг подход към тези престъпления и се радваме да установим, че този род инцидентите започват да намаляват", каза полицейски говорител.

 

"Разбира се недопустимо е да има каквито и да било престъпление от омраза, така че сегашният им брой е твърде голям", добави той. /Dir.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев