Община Сливен

Община Сливен уведомява гражданите за промени в разписанието на някои влакове

Община Сливен уведомява гражданите за промени в разписанието на някои влакове
22.07.2016 / 15:35

Община Сливен уведомява гражданите за промени в разписанието на някои влакове от 27-и юли 2016г. От “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД съобщиха, че това се налага поради системния недостиг на изправни локомотиви през последните дни.

В разгара на лятото националният железопътен превозвач среща затруднения в непредвиден мащаб с изправността на локомотивите, които обслужват 560-те влака по действащия График за движение, уточняват от “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. Сериозни всекидневни аварии затрудняват навременното осигуряване на годен железопътен състав и създават неудобства за хиляди пътници по различни направления. Пикът в авариите се дължи на напредналата експлоатационна възраст и интензивното натоварване на машините – средната възраст на локомотивите в състава на пътническите влакове на националния превозвач е около 40 години, като всеки от тях обслужва по няколко влака в рамките на денонощието.

С цел гарантиране на безпроблемното придвижване и намаляване на непредвидено дългото чакане на влакове в гарите, “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД прибягва до непопулярната мярка временно да промени движението на някои композиции с малък брой пътници и осигури алтернативни възможности за придвижване.

От 27-и юли до 14-и септември т.г. ще бъдат направени промени в разписанията на следните пътнически влакове, движещи се на територията на община Сливен:

- За пътнически влак №80144 Бургас - Сливен и на пътническите влакове с номера 80251, 80252 и 80523 Карнобат - Бургас - Карнобат ще бъде организиран алтернативен транспорт по маршрута;

- В участъка Карнобат - Бургас, където продължават мащабните инфраструктурни ремонти в отсечката Бургас - Айтос, придвижването на пътници ще бъде облекчено чрез осигуряване на автобусен транспорт по целия маршрут на влаковете (№80141, 80142, 80145, 80250), което ще доведе до отпадане на неудобните прекачвания на пътниците;

- Коригира се разписанието на влак №80121 Ямбол - Бургас, като се променя часа на пристигане в гара Бургас - 07:05 часа.

 

“БДЖ – Пътнически превози” ЕООД се ангажира със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията от 15-и септември 2016 г. За тази цел транспортното дружество е разработило план за действие, осигуряващ срочния ремонт на необходимите локомотиви в рамките на следващите по-малко от два месеца.

Подробна информация за въведените промени пътниците могат да получат от гишетата „Информация” и билетните каси в най-близката гара, на националния информационен телефон 0700 10 200 или на официалната интернет страница www.bdz.bg. На интернет страницата ще бъде публикувано и разписанието на автобусите в участъците, където влаковете ще бъдат временно заменени с алтернативен транспорт.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев