Община Сливен

Скандал: Договор-уникум на Лечков с ром? Той вади… военен кабел

Йордан Лечков
14.04.2010 / 09:45

Йордан Лечков е сключил уникален договор за почистването на терена до „Петолъчката”, съобщи за „Седмица” лоялният гражданин Алексей Петров.

Това с лоялния гражданин, разбира се, е шега. „Лоялният” Алексей Петров си е в ареста и го разследват за „Октопода”. Сливенският прокурор Пламен Стефанов пък /нали се напъва за окръжен, според Лечков/, се е захванал с местното „Октопод”-че. По негово разпореждане в момента екипи на НАП от Стара Загора, Бургас и другаде проверяват фирмите от т.нар. кметов обръч. Стефанов, ще го призовем ние, не закачай момчето на бай Лечо: то не знае нито за далаверата с отседналите без наем край „Орлето” фирми, нито що става между Сливен и „Петолъчката”.

Е, ако наистина е сключил договор, какво пък? То си е благородно начинание – един кмет най-сетне да се загрижи за почистването на отпадъците, треволяците и прочие от Сливен до „Петолъчката”. Освен ако договорът не е фалшификат? – Лечков да каже. Но не бил, твърди лоялният гражданин, и нищо нямало да струва на общината. Сключен бил в началото на април т.г. и Лечков го бил подписал като доверител, а изпълняващият го – като довереник. Ще спестим цялото име на довереника И. Т., който представлява фирма „Ива 94” ЕООД и се е подписал от нейно име.

Този И.Т. трябва да е истински феномен сред своите ромски събратя заради уникалния си екологичен инстинкт и способност за саможертва в името на природната среда. И според лоялния гражданин се заел усърдно с изпълнението на високоотговорната мисия, благословена от кмета.

И.Т. запретнал ръкави и се захванал да вади... военен кабел между Калояново и „Петолъчката”. Скъпоструващ военен кабел от чиста мед, чиято стойност лоялният гражданин изчислява на стойност около 80-90 хиляди лева. Това са военни комуникации от стратегическо естество, но за какво са ни, щом си имаме страж като НАТО, разсъждава лоялният гражданин. Сигурно и ромът И.Т. е на същото мнение.

Хората на г-н Неделчо Неделчев /шеф на РПУ – Сливен/ вероятно са в течение на „екологичната” акция между Калояново и „Петолъчката”. Тази сутрин в „Седмица” се получи сигнал, че близо до село Блатец трактор „Беларус” с кофа копае усърдно вади въпросния кабел. „Ще разпоредя веднага проверка” – заяви за „Седмица” шефът на ОД на МВР-Сливен комисар Чавдар Божурски. За далаверата край „Орлето” кметът Йордан Лечков набеди... общинската охрана. Сега пък могат да станат виновни пък полицаите. Тук му е мястото да подчертаем, че станалите всенародно достояние мераци на Лечков кметовете да управляват и РПУ-тата са напълно разбираеми, нищо че отвреме навреме същият „нежно” ругае полицаи и дори им показва среден пръст.

Та, имал си ромът И.Т. тапия от кмета, вади си медта и т.н. Нека читателите поразсъждават що за договор е това, както и на тема доверител и довереник. Дали пък дългият с километри скъпоструващ меден кабел не е един вид комуникация между природозащитника И.Т. и сливенския кмет?

Оставяме този отговор на полицията и прокуратурата. Но при едно изрично условие: този, дето се напъва за окръжен, Пламен Стефанов, де, да стои настрана от момчето на бай Лечо и от този „кабелен” инцидент. Иначе може да стане беля: току-виж наистина го назначат за окръжен, а това си е истинска драма. То и сега го пустосват по медиите, но току-виж му изтипосат една нова „Пандора”, „Андора” или к’во беше там, напълно в духа на поговорката „Да би мирно седяло, не би чудо видяло”. А чудо като сливенското в сградата под часовника рядко се среща, видно и от кабелната интрига…

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев