Община Сливен

И театър „Класика” помага на болно дете

Театър
14.04.2010 / 09:04

Абитуриенти от ГПЗЕ „Захарий Стоянов” в Сливен и участници в театър „Класика” ще представят премиерния спектакъл „Рейс” по Станислав Стратиев на 15 април.

Спектаклите ще се играят от 17,30 ч. и от 19,30 ч. на сцената на зала „Зора”.

 

Сценичната адаптация и режисура на спектакъла са дело на преподавателя по литуратура Соня Келеведжиева, музикалното оформление – на Димитър Бакърджиев, а сценографията – на Мартин Ташев. В постановката участват Даниел Динев, Христо Байчев, Илиян Хаджиев, Красимира Кръстева, Александър Мирославов, Петрина Радева, Добрин Юнгарев, Валентин Велков, Дарина Колева, Димитър Цуцов, Павел Тихин и Ивайло Митев.

 

На 19 април от 19,30 ч. спектакълът ще бъде представен благотворително в помощ на болния от тежко онкологично заболяване първокласник от Начално училище „Васил Левски” Иван Методиев. Всички събрани средства от билети ще бъдат преведени по сметката на родителите на болното дете.

 

Това не е първата благотворителна изява на театър „Класика” при ГПЗЕ „Захарий Стоянов” в Сливен. Миналата година учениците изиграха благотворителен спектакъл, средствата от който бяха предоставени за изграждането на паметник на зверски убития сливенски студент Стоян Балтов.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев