Община Сливен

Пламен Стефанов е преизбран за окръжен прокурор на Сливен

Пламен Стефанов е преизбран за окръжен прокурор на Сливен
21.07.2016 / 11:47

Прокурорската колегия единодушно преизбра Пламен Стефанов за шеф на окръжните обвинители в Сливен. Той бе единственият кандидат, съобщава "24 часа".

При обсъждането Цацаров го попита защо през последната година се е увеличил броят на делата, върнати от съда за доразследване. "Изискванията на съда към обвинителните актове се завишиха много, извън нормите на закона. Връщат ги за дребни неща. Допреди година същите обвинителни актове приключваха с осъдителни присъди на три инстанции, сега не могат да тръгнат", каза Стефанов и уточни, че не се опитва да прехвърли отговорността върху съда.

 

Стефанов, който преди е бил следовател и като прокурор продължава да разследва казуси, а не само да дава указания на разследващите, обясни още, че тежките и сложните дела се възлагат на следователи.

 

Той бе подкрепен за втори мандат като шеф от Сотир Цацаров. "Колегата е изключително мотивиран и организиран", каза главният прокурор и допълни, че с личните си усилия Стефанов и шефът на полицията са възстановили реда в следствения арест в Сливен след погрома от двама задържани в края на юни.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев