Община Сливен

Празнична света литургия беше отслужена в манастир "Свети Илия" в село Чинтулово

Празнична света литургия беше отслужена в манастир "Свети Илия" в село Чинтулово
20.07.2016 / 13:21

Празнична света литургия беше отслужена в манастир "Свети Илия" в сливенското село Чинтулово, който има храмов празник на Илинден. На нея присъстваха заместник-кметът по финансите Румен Иванов, кметът на село Чинтулово Иван Щилиянов, общински съветници и граждани. Литургията беше отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

 

Село Чинтулово отбелязва своя празник на 20 юли. Празничните прояви започнаха във вечерта на 19 юли с общоселско хоро и музикална програма.

 

"Имам удоволствието да поднеса моите и на общинската администрация поздравления и най-искрени пожелания по повод традиционния събор на село Чинтулово, община Сливен. Вярвам, че като дългогодишен кмет, Вие се стараете да запазите и обогатите традициите на селото. Убеден съм, че полагате усилия за постигане на общата ни цел – благополучието и развитието на Сливенския край", пише в поздравителния адрес на кмета на община Сливен Стефан Радев до кмета на Чинтулово Иван Щилиянов. В него той пожелава провеждането на събора да достави радост и удовлетворение на жителите и гостите на Чинтулово. "Запазете своята всеотдайност, отговорност и любов към всичко българско и родно. Бъдете здрави, все така трудолюбиви и упорити за успешното реализиране на поставените цели. И нека Свети Илия да Ви закриля!", завършва кметът.

Още снимки от новината

Празнична света литургия беше отслужена в манастир "Свети Илия" в село Чинтулово

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев