Община Сливен

Нова Загора отбеляза 179 години от рождението на Васил Левски

Нова Загора отбеляза 179 години от рождението на Васил Левски
18.07.2016 / 12:28

„Дяконе, ще можем ли ние – потомците, да те погледнем в очите и да се вречем с ръка на сърцето, че ще бъдем като теб – чисти и всеотдайни?! Мълчиш, но твоите очи говорят, че името България трябва да просъществува през вековете и за тази цел са необходими един Левски и цял един народ след него!”

С тези думи на 18 юли пред бюст паметника на Васил Левски в Нова Загора се отбелязаха 179 години от рождението на големия български революционер. В честването на паметната дата, организирано от Община Нова Загора, НЧ "Д. П. Сивков - 1870" и Исторически музей - Нова Загора, се включиха с рецитал от стихове за Апостола децата, участващи във "Вълшебно лято в библиотеката”. Слово по повод годишнината на Дякона бе произнесено от Георги Камбуров - уредник в Исторически музей.

Пред паметта на създателя на Вътрешната революционна организация сведоха глави: Галя Захариева – народен представител в 43-то Народно събрание; Георги Николов – председател на ОбС Нова Загора; Светла Стоянова, Ивайло Енев и Маргарит Тодоров – заместник-кметове на Община Нова Загора; представители на общинска администрация, обществени и образователни организации, културни институции, жители и гости на града. С полагането на венци и цветя пред бюст паметника на Апостола на свободата те почетоха личността и делото на безсмъртния българин, превърнал се в синоним на националната ни идентичност.

Още снимки от новината

Нова Загора отбеляза 179 години от рождението на Васил Левски
Нова Загора отбеляза 179 години от рождението на Васил Левски

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев