Община Сливен

Корнелия Нинова смени плочата: Да мислим за България, а не за вот на недоверие

Корнелия Нинова смени плочата: Да мислим за България, а не за вот на недоверие
17.07.2016 / 18:17

БСП няма да внася вот на недоверие заради сектора по сигурността. Това стана ясно от коментара на лидера на партията Корнелия Нинова. Тя призна, че управляващите са реагирали адекватно на случващото се в южната ни съседка и подчерта, че най-важно в момента е страната ни да бъде консолидирана.

 

"Моментът не е подходящ за вот на недоверие на тема "Сигурност". В момента трябва да се обединим всички, защото в момента е доста сложна международната обстановка и затова политическото противопоставяне няма място. В този момент има място само България", посочи партийният лидер.

 

Нинова допълни, че още в сряда трябва Народното събрание да излезе с обща позиция. "Мисля, че трябва да се следят внимателно процесите в Турция и ако се появи ново напрежение, трябва да се свика ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност", каза лидерът на БСП цитирана от БГНЕС.

 

Относно вота на недоверие Нинова заяви, че с председателите на партиите, с които са обсъждали тази тема, са решили да я оттеглят на този етап.

 

Нинова коментира и темата за демилитаризацията на Черно море и каза, че позицията на БСП е принципна по този въпрос.

 

"Как точно ще го запишем в проекта за решение на парламента, ще го обсъдим на дебатите в парламента, но държим това решение да влезе в зала, да се обсъди и да бъде взето от Народното събрание"./Фактор.бг

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев