Община Сливен

Радан Кънев остава лидер на ДСБ. За негов трети заместник бе избран бившият областен на Сливен Димитър Сяров

ттттттттттттт
16.07.2016 / 19:31

Радан Кънев остава председател на "Демократи за силна България". Той беше отново избран от 15-тото Национално събрание на партията, съобщи БНР. Кънев беше и единствен кандидат. Атанас Атанасов и Светослав Малинов запазват постовете си на заместник-председатели на партията, но ще има и трети заместник - Димитър Сяров.

"Пред "Демократи за силна България" има три пътя", каза Радан Кънев. "Това са: запазване на Реформаторския блок в сегашния му вид, радикално скъсване на всички партньорства, както и консолидиране на силата на гражданското общество и на средната класа в силен автентичен нов политически субект, в който ДСБ ще запази организационната си самостоятелност. В името на третия път, каза Кънев, ще се кандидатирам за нов председателски мандат".

"Реформаторският блок в почти всяка една българска община се разпадна в това, което е на национално ниво - конкуриращи се фракции, които се стремят към по-добро позициониране във властта, а не към обща защита на обещанията, които са поели пред избирателите", каза Радан Кънев.

 

В анализа си лидерът на ДСБ посочи, че в сферата на образованието и здравеопазването програмата на "реформаторите" е била изоставена и се изпълняват само приоритетите на ГЕРБ.

 

"Единствено изолираните усилия на министрите Николай Ненчев и Даниел Митов, силно компрометирани от действията на Борисов, ни пречат да кажем, че трябва да свалим доверието си от всички министри", каза Радан Кънев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев