Община Сливен

Депутатът Янко Янков (ДПС): Имаме готовност да издигнем кандидатура за президент

Депутатът Янко Янков (ДПС): Имаме готовност да издигнем кандидатура за президент
14.07.2016 / 18:29

Не е вярна тезата, че ако модернизираме и повишаваме потенциала на армията си, това е насочено срещу Русия, това е популистка теза, която е много вредна за националната сигурност, коментира той

"Ние катализирахме политическите процеси около президентските избори, защото имаше опасност избирателите да загубят интерес към тях", заяви пред бТВ заместник-председателят на ДПС Янко Янков.

 

"Имаме готовност да издигнем подходяща, уважавана кандидатура за президент, ако големите партии не го направят", каза той.

 

"Демилитаризиране на Черно море означава всички държави да премахнат целия си военен потенциал. Това, дори да се приеме, ще продължи най-малко десет години, как ще се разберем с Русия, с Турция, с останалите страни. Това е невъзможно. Това, което е извънредно важно, е Черно море да не се превръща в зона на военен конфликт", заяви пред бТВ заместник-председателят на ДПС Янко Янков по повод внесената днес от БСП декларация.

 

"Не е вярна тезата, че ако модернизираме и повишаваме потенциала на армията си, това е насочено срещу Русия, това е популистка теза, която е много вредна за националната сигурност", коментира той и изрази убеденост, че между НАТО и Русия никога не може да започне война./Фактор.бг

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев