Община Сливен

Общината осигури микробус за Дома за възрастни с умствена изостаналост в селище "Качулка"

Общината осигури микробус за Дома за възрастни с умствена изостаналост в селище "Качулка"
14.07.2016 / 14:02

Община Сливен закупи и предостави 9-местен микробус за Дома за възрастни с умствена изостаналост /ДВУИ/ в селище "Качулка". Колата ще се използва за пренасяне на храната от кухнята до трите столови помещения, които се намират в блоковете за живеене на потребителите на социалната услуга. Кухнята е на близо 2 км от мястото за хранене на болните хора. През останалото време ще се ползва за медицински и други транспортни нужди на ДВУИ. Селище "Качулка" се намира в планината, на 28 км. северозападно от Сливен и до там може да се стигне с автобусен транспорт. Това съобщи Злати Стоянов, директор на Дома.

 

За придвижване на персонала до работното място в Качулка през февруари т.г. на ДВУИ беше предоставен 14-местен транспортен микробус. Той служи и за други транспортни нужди на Дома. Този микробус се ползваше от Дневния център за деца с увреждания „Св.Стилиян детепазител” в Сливен. На дневния център бе купен нов специализиран автобус, пригоден за инвалидни колички.

 

Закупуването на специализирани превозни средства е част от политиката на ръководството на общината за гражданите в неравностойно положение и отговаря на европейските стандарти за грижа на хора с увреждания.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев