Община Сливен

Проведе се обучение по маркетинг и киберсигурност в Сливен

Проведе се обучение по маркетинг и киберсигурност в Сливен
14.07.2016 / 13:39

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) проведе обучение по маркетинг и киберсигурност за бизнеса в Сливен. Бяха изнесени лекции, свързани с подготовката на фирмите за успешно участие в международни панаири и изложби. Беше акцентирано върху това защо малкото предприятие е интересно за киберпрестъпниците, как конкуренти, или 14-годишни, могат да спрат бизнеса за 12 часа и какво трябва да знаят за предстоящото въвеждане на стандарти за сигурност на информацията и обмена на данни. Беше проведена дискусия и за силата на дигиталния маркетинг в намирането на нови възможности за бизнес и поведението на потребителите в онлайн пространството.

 

Модератор на събитието беше Тодор Илиев, регионален представител на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за областите Бургас, Ямбол и Сливен, а лектори - Траян Трендафилов, гл. експерт в отдел"Мерки за интернационализация, провеждани в чужбина" в агенцията, Валентин Генев, експерт по дигитална и фискална сигурност, както и Калин Илиев, Ставри Георгиев и Христо Петков - експерти по дигитален маркетинг.

 

"Темите на форума са продиктувани от срещите, които правим с представители на бизнеса. При представяне на Агенцията на първия ни организиран модул, имаше много млади хора, които имаха желание да разучат повече за това как се прави бизнес и Start up. Затова и вторият ни модул беше на тази тема. Появи се и проблемът с киберсигурността и желанието за дигитален маркетинг, върху които акцентираме днес в Сливен", каза Тодор Илиев.

 

На обучението присъства заместник-кметът по икономическо развитие в община Сливен Стоян Марков. Той приветства присъстващите от свое име и от името на кмета Стефан Радев и благодари за доброто партньорство между Община Сливен и Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. "Надявам се партньорството ни да продължи и в бъдеще, за да бъдем в помощ на малкия и среден бизнес. Радвам се, че темите на форума са актуални и нашата съвместна работа скъсява дистанцията между изпълнителната агенция, нейните дейности, бизнеса, местната власт и държавата", каза Стоян Марков. На форума присъстваха още областният управител Татяна Петкова, заместник-областният управител Камен Костов, представители на Община Сливен и на местния бизнес.

 

"Темите са изключително актуални във време, когато държавната власт полага усилия за насърчаване на бизнеса на местно ниво. Целта е подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса и прилагането на активни мерки за насърчаване на предприемачеството. Обучения като днешното са изключително важни, защото именно малките и средни предприятия са гръбнакът на местната икономика,“ коментира на форума Татяна Петкова.

 

 

 

Още снимки от новината

Проведе се обучение по маркетинг и киберсигурност в Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев