Община Сливен

Кметът Николай Панайотов : В село Камен свършихме много работа, поддържа се чисто и подредено

Кметът Николай Панайотов : В село Камен свършихме много работа, поддържа се чисто и подредено
13.07.2016 / 11:49

Три километра улици в село Камен, които са били в най-тежко състояние, са ремонтирани за три дни – от 4 до 7 юли, съобщи кметът на селото Николай Панайотов. Участъците са изравнени с грейдер, насипани с чакъл и валирани. Освен това е извършено освежаване на двете площадки за отдих, изградени по проекти на кметството по ПУДООС. Гробищният парк е окосен, напръскано е срещу избуяване на бурените. С помощта на земеделците в селото край пътищата са премахнати наноси с височина около метър, образувани отпреди 30-тина години.

Къмпингът край Тунджа също е приведен в приветлив вид. На територията му е извършена дезакаризация.

“Още от пролетта се работи усилено. Коси се редовно от служителите по временната заетост. Много съм доволен от тях, защото вършат работата си сериозно и с отговорност. Селото се поддържа чисто и подредено. Свършихме много работа и хората са доволни“, каза Николай Панайотов.

Той благодари на кмета на общината и на общинските съветници, които, въпреки трудностите, оказват подкрепа на село Камен според възможностите си.

Николай Панайотов информира, че от Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет са отпуснати 5 000 лева за извършване на ремонтни дейности за църквата „Свети Георги“ в селото. Най-наложително е подновяване на вътрешната мазилка на сградата. Кметът се надява да се намери финансиране и за довършване на сградата на читалището. „Сградата ни е нужна,защото читалището развива усилена дейност. Танцовият ни състав и певческата група участват в много инициативи, печелят награди. Дори преди дни се завърнаха със златен медал от национален фолклорен събор“, каза Панайотов. Той се надява да успее за защити проект за отводняване на селото и вече проучва вариантите за финансиране.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев