Община Сливен

Продължават дейностите по обработка срещу гризачи и насекоми в община Сливен

Продължават дейностите по обработка срещу гризачи и насекоми в община Сливен
12.07.2016 / 11:33

Втората дезакаризация на тревни площи в община Сливен ще започне от 18 юли. Това стана ясно от пресконференция на общинското ръководство. Ще се пръска в градинките в Центровете за административно обслужване в кварталите “Надежда”, “Речица” и „Дебела курия”, в град Кермен, стадионите в населените места, в социалните и детските заведения в Сливен и селата, гробищните паркове в Сливен, обществените градинки и паркове, в кварталите и други.

През юли и август предстои да се извърши дезинсекция срещу пълзящи насекоми, подова дератизация, както и дезинсекция срещу мухи и комари в детски и социални заведения, спортни зали и общински структури, кметства и детски градини в населените места.

През септември предстои канална дератизация срещу плъхове. Обработката ще се извърши във ВиК шахтите в града. В тях ще се поставя родентицидна паста за борба с гризачи.

„Община Сливен извърши пръскане срещу комари по поречието на трите реки. За периода месец август-месец септември ще бъде извършено второто пръскане за тази година“, каза зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Ще се обработят терените по поречията на Асеновска, Новоселска и Дюлева реки, гр. Кермен и селата: Крушаре, Бозаджии, Скобелево, Самуилово и Ковачите.

Пръскането е съобразено с метеорологичната обстановка и съгласно всички нормативни изисквания.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев