Община Сливен

Цацаров проговори за Митьо Очите, Христо Бисеров, Вежди Рашидов, Бат Сали и популярните каси

Цацаров проговори за Митьо Очите, Христо Бисеров, Вежди Рашидов, Бат Сали и популярните каси
12.07.2016 / 09:44

Прокуратурата е готова да започне проверка на имотното състояние на министъра на културата Вежди Рашидов, ако Сметната палата и НАП подадат сигнал за разминавания в декларациите му. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод появилите се информации, че синът на министъра има къща за гости в Алпите.

„Ако НАП установи, че има несъразмерност на доходите и Сметната палата реши, че са налице несъответствия и пак трябва да сигнализира, естествено е, че ние ще реагираме”, заяви Цацаров.

На въпрос за т. нар. "популярни каси", обвинител №1 обяви, че прокуратурата ще си свърши работата. "Акцентът трябва да се постави върху лицата, които са отдавали тези лихви и върху изразходването на парите", обясни той.

"Следователят Иван Христов е обвинен, че е използвал професионалното си положение за лични облаги. Той не може да изпълнява функциите си", разкри Цацаров на въпрос за следователя, тясно свързан с Митьо Очите.

"Слънчев бряг се е превърнал в апетитна територия, от която може да се изкарват лесни пари. Там битката е за територии", категоричен е главният прокурор, който поясни: "Това е нагла престъпност, срещу нея трябва да се действа по този начин. Там няма територия, от която да не се изкарват парични средства. Там войната не е само за наркотиците, а за количките със сладолед, за стоянките на такситата и за всяко друго кътче земя."

"Няма да има наказание за прокурора, който за втори път загуби делото срещу Христо Бисеров. В този случай прокуратурата беше сигнализирана, когато всички преводи и парични средства бяха станали публични. Случаят с Христо Бисеров ни беше даден постфактум. Прокуратурата си свърши работата в максимална степен. Основанията за оправдателната присъда трябва да се търсят от съда", коментира обвинител №1.

"Не съм респектирал Бат Сали, поисках имунитета на Александър Методиев, което е мое право по закон. Действията му показват, че той сякаш командва там. Поведението на Бат Сали е безпардонно. Той е звънял на шефа на полицията в Самоков, сигурен съм че е звънял и по-горе, но това ще го проверим", разкри Сотир Цацаров.

По думите му е изключително удобно всеки да си измива ръцете с прокуратурата.

Главният прокурор говори и за медийните империи на Прокопиев и Пеевски. "Преди време казах, че медиите се владеят от двама олигарси. Не е ли това така", каза той, а на въпрос защо не ги проверяват, Цацаров поясни: "И двамата са проверявани от Сметната палата."

"Медиите на Прокопиев винаги са критични към главния прокурор. Това е позиция, която има икономически, политически или лични интереси", категоричен е обвинител №1./pik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев