Община Сливен

Броени дни остават до 12-тото автомобилно рали "Твърдица-Елена" 2016

Броени дни остават до 12-тото автомобилно рали "Твърдица-Елена" 2016
08.07.2016 / 12:31

На 15-ти, 16-ти и 17-ти юли тази година ще стартира 12-тото автомобилно рали "Твърдица-Елена" 2016. Състезанието, което през последните години се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт, отново ще посрещне хилядите гости на едноименните балкански градове и най-верните привърженици – феновете на този атрактивен спорт край трасетата на Елено–Твърдишкия Балкан. Ние от Автомобилен спортен клуб "Евроком рали тим", съвместно с общините на град Твърдица и град Елена, както и с подкрепата на Българската федерация по автомобилен спорт и не без съдействието на спонсорите сме подготвили едно издание на състезание с динамична подредба на състезателните етапи и надяваме се с перфектна организация, които да държат публиката максимално безопасно и близо до автомобилния спорт!

Рали “Твърдица-Елена” ще бъде трети кръг от календара на БФАС, което по традиция се провежда през най-хубавия сезон на годината – лятото. Дължината на ралито 295 км от които 130 км са състезателни и са разделени на 11 скоростни етапа. Тази година състезанието ще се проведе официално в три дни. В петък (15-ти юли) от 21:00 ч. на площад Свобода в гр. Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка и под светлините на фойерверките и аплодисментите на публиката, екипажите на участващите пилоти ще се отправят за последни приготовления преди същинското начало на надпреварата. В събота (16-ти юли) предстои административен и технически преглед. Фактически ралито ще стартира в 16:20 ч. с преминаването на скоростните етапи "Твърдица" (20 км) и "Боров дол" (7 км), след които следват етапите Детелината 3 и 4, като второто преминаване за разнообразие на зрителите ще бъде с различна конфигурация на старта.

През втория състезателен ден (неделя 17-ти юли) на пилотите предстои да преминат нелеките почти 100 състезателни км през Елено-Твърдишкия Балкан, достойни за формат на световния рали шампионат, за да стигнат отново до подиума на официалната арка. Скоростния етап 5 - "Чумерна", ще бъде просто една загрявка за екипажите преди сериозният "Буйновци" (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира малко преди село Буйновци.

Следват две преминавания на новия за ралито етап "Яковци", разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона, след което предстои едночасово прегрупиране в центъра на гр. Елена, където зрителите ще могат да разгледат колите от близо. Но с това не свършва всичко! След почивката в Елена на екипажите ще се наложи да карат "Елена-Твърдица" - цели 29 км и така нареченият "Power stage" - етап "Предела" (24 км.), като старта на същия е отново на разклона за хижа "Чумерна", но този път спускането е към Твърдица.

Новостите в рали "Твърдица Елена" и през 2016 година няма да липсват. В унисон с модерните световни и европейски тенденции на рали спорта, от предвидените три специални етапа в рамките на град Твърдица, този в неделя Супер специален етап 11 - "Хюндай", ще бъде проведен буквално под официалната арка на самия площад "Свобода" в Твърдица и непосредствено преди церемонията по награждаването. Другото ново, както вече се спомена е двукратното преминаване на етапа Яковци, който преминава край живописния пейзаж на язовир "Йовковци" и финишира в предградията на град Елена.

По традиция още от 2005 година, съвместно с екипите на Телевизия Евроком реализираме директни излъчвания от различни моменти на състезанието. Тази година големите ни амбиции са да предаваме пряко Церемониалния старт в петък (15-ти юли) от 21:00 часа, на следващия ден събота (16-ти юли) директни излъчвания от специални етапи Детелината СЕ-3 и СЕ-4от 18:00 часа, а в неделя (17-ти юли) от 16.30 ще бъде излъчен на живо Супер специален етап 11 и непосредствено след това и награждаването на победителите.

Проявата традиционно ще се отрази медийно от повечето национални печатни издания и електронни медии, както и в специализираните спортни предавания на БНТ, БТВ Медия Груп, НОВА Броудкастинг, Евроком, Телевизия Царевец, Телевизия канал -6, Хоби ТВ, Радио Дарик, БНР, както и от спортните интернет сайтове Спортал, Уеб кафе и много други медии.

 

ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ

http://www.rally-tvardica.com

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев