Община Сливен

Вторият живот на опаковките, или когато дискът си изпее песента

-------------------------------
06.07.2016 / 15:49

Когато музикалният диск „си изпее песента”, той може да се превърне в интересна украса за дома. Като красивите цветя от стари дискове, които изработиха деца от Сливен по време на уъркшоп-рециклАРТ „Когато дискът си изпее песента”. Арт-работилницата се проведе на 6 юли в Дома на Европа, а водещ бе Йордана Коева.

Работилницата е част от проекта „Вторият живот на опаковките”. Той е по идея на Сдружение на родителите „Ален мак” и е финансиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Осъществява се с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи" и фондация "Чарлз Стюард Мот".

„Децата дават втори шанс на стари музикални дискове, сподели Коева. От стари дискове и ролки тоалетна хартия правим украшения за стена – висящи цветя, които могат да разкрасят всяка детска стая. Така децата могат да покажат на останалите, че всеки предмет може да се използва и втори път, а от него да стане нещо красиво”.

На 13 юли от 10,30 часа в Дома на Европа ще се проведе втора работилница по проекта. Този път децата ще дадат втори шанс за живот на старите вестници и ще изработят от тях купи за плодове. "Сливен нюз"

 

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев