Община Сливен

Над 16 нарколаборатории са разбити в област Сливен за две години

------------------------------------
06.07.2016 / 08:58

255 досъдебни производства за разпространение, производство и притежание на наркотични вещества са образувани на територията на Областната дирекция на МВР - Сливен за периода 2014 и 2015 година, отчитат от ОДМВР – Сливен.

228 лица са били задържани в поделенията на дирекцията, издадени са 192 осъдителни присъди. Прекратена е дейността на над 16 нарколаборатории. Установени са 44 случая на отглеждане на канабис в домашни условия.

Иззети са близо 12 килограма хероин и 11,5 килограма канабис. Иззети са още метамфетамин, таблетки екстази, амфетамин и над 50 литра прекурсори. Благодарение на ефективната работа на служителите в сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, отдел „Досъдебно производство” и районните управления към ОДМВР - Сливен няма случаи на задържано лице за притежание на наркотици, по приключило досъдебно производство, което да не е получило осъдителна присъда.

При анализа на работата между МВР и Прокуратура се установява, че няма допуснати процесуални грешки в хода на досъдебните производства. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев