Община Сливен

Сливен каза „Да” на Божидар Андреев! Президентът на СА „Ставен” Лъчезар Темелков му осигури жилище

-------------------------------------
05.07.2016 / 12:19

Сливен все пак каза „Да” на олимпийския шампион по вдигане на тежести за младежи Божидар Андреев.

Това се случи само два дни след като СКВТ „Сливен” обяви, че има вероятност щангистът да напусне града и страната, поради факта, че остава без жилище, а общината няма възможност да му предостави.

 

Перспективният състезател досега споделяше общежитието на Спортното училище, но след завършване на обучението, напуска мястото, където изкара последните години на спортно-състезателната си дейност.

Разглеждайки възможните начини, от Сливенска община отговориха, че според нормативните документи, не могат да обезпечат състезателя с исканото жилище.

 

В трудния момент за Андреев и треньора му Пламен Братойчев се отзова президентът на СА „Ставен” Лъчезар Темелков, който безвъзмездно предоставя жилище на щангиста за следващия олимпийски цикъл. Той е воден от факта, Божидар да не последва примера на Бетина Темелкова, друг млад талант от Сливен, която не постигна консенсус с БФ по джудо и напусна страната, като вече е състезателка на Израел.

 

„Не се отказвам от България, а от управлението на БФ по джудо. Принудиха ме да взема това решение и да напусна града и страната”, обяви дни преди заминаването си Бетина.

 

Така България остана без една от най-талантливите си състезатели по джудо-европейската шампионка за девойки Бетина Темелкова, но след своевременната помощ запазва Божидар Андреев. "Топ новини"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев