Община Сливен

Лично Бойко Борисов разпоредил проверка на Лечков

Бойко Борисов
12.04.2010 / 09:34

Лично Бойко Борисов е разпоредил проверка на сливенския кмет Лечков, извършвана от Главна дирекция Национална сигурност, разкри за „Седмица” авторитетен източник.

Повод за проверката станало искане на инициативна група от 22 общински съветници от Сливен относно „неправомерни действия на Йордан Лечков, кмет на община Сливен, и Десислава Танева, народен представител.”

В искането за лична среща с Бойко Борисов и Цветан Цветанов общинските съветници описват картината в Сливен като изключително сериозна с оглед евентуалния провал на проектите по ИСПА и оперативна програма „Околна среда”. Те изтъкват дълбок конфликт на интереси от страна на кмета Лечков, сериозни данни за злоупотреба със служебното му положение, липсата на прозрачност в управлението и груба намеса в различни дейности заради частните му интереси. Десислава Танева пък е обвинена, че е разстлала своеобразен политически чадър над него и че работи против интересите на гражданите, което тя опроверга в интервю пред „Всеки ден”.

В средата на миналата седмица показания в Главна дирекция Национална сигурност в София дадоха общинските съветници Елена Попова, Емилия Симеонова, Петър Димитров и Радостин Русев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев