Община Сливен

Общинският фонд „Култура” обяви есенната сесия за финансиране на проекти, свързани със Сливен и сливенския край

-------------------------------------
05.07.2016 / 11:34

Управителният съвет на общинския фонд „Култура”- Сливен обяви началото на есенната сесия за прием на проекти за финансиране, обвързани тематично със Сливен и сливенския край. Проекти ще се приемат от 5 юли до 5 септември в деловодството на община Сливен. Това съобщи общинската съветничка Соня Келеведжиева, председател на Фонда.

 

Общинският фонд „Култура” подпомага финансиране и съфинансиране на музикални произведения; документални филми; литературни произведения; художествени произведения в сферата на изкуствата; изследователски трудове, свързани с културно-историческото наследство на Сливен; творчески продукти на млади сливенски дарования и други.

 

Експертна комисия от общински съветници и представители на творчески организации, избрана на сесия на общинския съвет, на заседания одобрява, отлага, или отхвърля предложените проекти. Авторите на отхвърлените проекти нямат право за ново участие в настоящата година.

 

Отложените проекти от предходната сесия могат да поискат отново финансиране, без да подават документи в деловодството на общината. Соня Келеведжиева изтъкна, че често кандидатите пропускат да отбележат личния си принос във финансирането на проектите си. „Бъдещите кандидати трябва да четат внимателно правилата, целите и изискванията на фонда, за да подготвят качествено своите документи”, посочи тя.

 

Заложената сума за 2016 година е 44 900 лв. от бюджета на община Сливен, разплатени са 28 000 за проекти от предната година. За тази година разполагаме с 28 280 лева. За първата сесия са отпуснати 13 300 лв, за втората сесия остават 15 000 лева, съобщи още Келеведжиева. „За първи път ОФК се попълва със средства, в размер на 10 процента от постъпленията по решение 254 на общинския съвет, т.е. отчисления от приходи на общинския пазар, посочи Милена Чолакова, председател на комисията по култура в общинския съвет и член на експертния съвет.

 

Общинският фонд „Култура” може да се допълва и с дарения от спомоществователи и радетели на културата на Сливен и сливенския край. Дарителите трябва да посочват, че средствата са за Фонда: IBAN: BG 73 FINV 9150 8416 2164 22 BIC код : FINVBGSF

 

ПИБ АД. Код за вид плащане: 44 51 00 Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната.

 

Правилникът за работа на общинския фонд „Култура“, насоките за кандидатстване, както и пълния комплект документи, са достъпни на страницата на общинския съвет Сливен http://www.obs.sliven.bg/ и община Сливен http://sliven.bg/. За подробна информация вносителите на проектите могат да направят справка в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” на община Сливен при техническия сътрудник на Фонда. Телефони за справка – 044/611-221; 0879599054

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев