Община Сливен

Денис Сираков от ОУ "Васил Левски" - Сливен завоюва златен медал на международното състезание „Математика без граници“

-------------------------------------
04.07.2016 / 11:39

Денис Сираков завоюва златен медал в групата на второкласниците на международното състезание „Математика без граници“. Той е ученик от началното училище „Васил Левски” в Сливен.

Финалът на международното математическо състезание „Математика без граници” се проведе от 1 до 3 юли, като домакинза трета поредна годинабе СОУ „Любен Каравелов” вград Несебър.Проявата е под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров, организатори са Педагогическата асоциация „ Образование без граници” – България и Научно-образователният център „Innovation” – Казахстан, със съдействието на Община Несебър и с подкрепата на East China Normal University Press.

 

В турнира участваха 894 индивидуални състезатели и 267 отбора от Азербайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан.

 

Денис Сираков вече има много национални и международни награди по математика. Той е член на фондация „Димитър Бербатов” и стипендиант на Община Сливен. Негови педагози са Стоянка Манолова от НУ „Васил Левски” и Венета Кирова от Детския комплекс в Сливен. Политиката на училище„Васил Левски” с директор Николай Кадирев, е да подкрепя изявените си ученици.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев