Община Сливен

И сливналии изгубиха спестяванията си в местния клон на „Популярна каса”

------------------------------------
04.07.2016 / 09:18

Преди дни стана ясно как стотици българи изгубиха спестяванията си в „Дупнишката популярна каса”. Хората се подвели от предлаганата висока лихва, а някои от тях признават, че дори не са прочели договора, който са подписали с касата.

През юни офисът на фирмата затворил и хората разбрали, че „Дупнишката популярна каса” е фалирала. В районната прокуратура в града вече са внесени 38 жалби.

Жители на Сливен твърдят, че същата финансова схема действала и там. Една жена се оплака, че е изгоряла е с 20 000лв., спестени от баща й нейната учителска заплата. Ужилените като нея били около 70.

„Когато аз подписах договора със сливенска популярна каса, лихвеният процент беше 12%. Постоянно идваха лихвите, не се е получавал проблем. Получих около 3 000 лева за около 3 години”. През лятото на 2015-а обаче сливенската популярна каса, също като дупнишката, фалирала.

Председател на сливенската каса е Николай Мравов - бивш общински съветник от БСП, а на миналите избори кандидат на политически клуб „Екогласност.” След като популярната каса фалирала, затворил офиса и спрял да вдига телефона си. Наш екип също не успя да се свърже с него.

„ В Сливен и Дупница не става дума за пирамиди, а за кооперация. Ако получат печалба от кооперацията могат да изплатят и 200% дивидент на членовете си”, коментира в студиото на „Здравей, България” финансистът Емил Хърсев.

„Хората могат да си търсят правата в процедурата по несъстоятелност. Ако се осребри имущество по-голямо от това необходимо да се върнат кредитите, те ще си получат парите. Вероятно това няма да стане и те го знаят добре”, обясни той и напомни: ” В България имаше около двайсетина популярни каси”. „По-добре е хората да внимават и да гледат къде влагат своите пари”, препоръча той.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев