Община Сливен

Златко Баретата с охрана за 10 милиона лева! Пазят го с дронове от Пентагона

-------------------------------
02.07.2016 / 10:35

Близо 10 милиона лева е похарчил Златомир Иванов-Баретата за маниакални охранителни мерки. След стрелбата срещу гангстера в началото на 2013 г. пред входа на Съдебната палата в София той е развил състояние, близко до психическо разстройство, че всеки момент може да бъде гръмнат отново.

Поради тази причина е въвел суперстегнати и дори екстравагантни мерки за опазването на живота си. Най-новите охранителни придобивки на Златко били два дрона, купени преди месец, всеки за по 20 000 евро. Дроновете са взети чрез специална поръчка от САЩ от производител, който работи и за Пентагона.

Летателните машини могат да останат във въздуха с едно зареждане близо 16 часа. Оборудвани са с последно поколение камера. От височина близо 1000 метра дроновете предават кристално чиста картина какво се случва на земята.

Златомир Иванов ги е купил, за да патрулират в небето в района на къщата му в столичния квартал "Драгалевци". Близки на бандита разкриват, че той лично навигирал дроновете и избирал маршрутите им. Машините са само с охранителни функции, а не нападателни, съобщава ежедневник.

Отделно от това към днешна дата за Баретата работели 12 бодигардове, които следват като верни кучета всяка негова крачка. Те са въоръжени със законни пистолети и ножове.

Иванов би 24 часа в денонощието с бронежилетка. Тя е немско производство с най-високата степен на защита и струва близо 5000 евро. Бодигардовете му са професионалисти с богат опит в тази професия. Месечните им заплати са по 2000 лв. чисти на човек.

Отделно Иванов осигурява прехраната им за още 6000 лв. на месец. Така сметката се закръгля на 30 бона на месец. Това са само обаче оперативните разходи. Далеч по-сериозна инвестиция гангстерът е направил в палата си. Всички врати са бронирани, а прозорците са със специални стъкла, които могат да издържат на стрелба с пистолет. Във и около дома му имало 15 камери, които записват 24 часа нонстоп. За тези записи е купен и сървър, който струвал 3000 лв.

Баретата е закупил и три бронирани автомобила, всеки от които струва по около 300 000 лв. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев