Община Сливен

Ще запази ли Сливен олимпийския си шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев, или ще му обърне гръб?!

-------------------------------
01.07.2016 / 18:35

Олимпийският шампион по вдигане на тежести за младежи Божидар Андреев завърши училище и според изискванията напуска общежитието, в което живее през последните години.

 

Родното място на щангиста е близкото до Сливен село Тополчане. Той е от многочленно семейството, което обитава скромно жилище. По-голямата част от ежедневието му преминава в залата по вдигане на тежести в тренировки и подготовка за нови върхове. Ръководството на СКВТ „Сливен” е с желание да предостави необходимите добри условия за възпитаника си, който гони високи спортни цели и е една от младите надежди на българския спорт. Безпокойството на треньора Пламен Братойчев и на председателя на клуба Христо Бъчваров идва от факта, че щангистът остава без място за релакс, възстановяване и живеене след тежкия тренировъчен ден.

 

Те се обръщат към ръководството на Община Сливен за предоставяне на общинско жилище, което да се ползва от Андреев до следващия олимпийски цикъл – 2020 година, като разходите по наема и поддържането на жилището да бъдат за сметка на СКВТ „Сливен".

 

От Сливенска община, разглеждайки възможните начини, отговориха, че според Нормативните документи, не могат да обезпечат състезателя с исканото жилище.

Остава въпросът, Сливен ще запази или ще се лиши от още един перспективен млад спортист и талант, показал, че има бъдеще и потенциал за развитие.

 

„Предложения към Андреев да се състезава за друг клуб или друга държава не липсват”, обявиха от сливенският спортен клуб. Те все още са с надежда, че могат да преодолеят препятствията и да запазят изградения състезател, но ако не успеят ще му предоставят възможност да се развива според желанията му.

 

Справката показва, че Божидар Андреев е 6 пъти шампион на страната от 2010 година до 2016 година. Той е трикратен европейски шампион за кадети и юноши, олимпийски шампион за младежи и четвърти на Европейско първенство за мъже, като е все още юноша. "Топ новини"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев