Община Сливен

Младата художничка от Сливен - Виктория Новакова с първа самостоятелна изложба

-------------------------------
01.07.2016 / 15:33

Изложбата "Пейзажи от Сливен" на младата сливенска художничка Виктория Новакова бе открита на 30 юни в галерия "Седем". Експозицията включва 20 живописни творби, които представят емблематични за историята и архитектурата на Сливен сгради. Сред тях са Катедрален храм "Свети Димитър", църквата "Света София" и килийното училище, параклиса "Свети Мина", общината, къща "Миркович", къща-музей "Добри Чинтулов", Регионалната библиотека, КДК, галерия "Димитър Добрович", Хаджиданчовите къщи, къщата на Добри Желязков, къщата на Панайот Хитов, комплекс "Дебоя" и др. В изложбата са включени и картини на паметника на Хаджи Димитър, Стария бряст и др.

Това е първата самостоятелна изложба на Виктория Новакова. 28-годишната художничка е завършила Националната художествена гимназия "Димитър Добрович", специалност "Художествена тъкан". Рисува от 6-годишна. Виктория е лектор в творческите работилници на фондация "Обществен дарителски фонд", които се провеждат през юли и август в галерия "Седем". В тях деца от Сливен се занимават с везане, тъкане, бродиране, изработване на бижута от глина, изработване на части от народни носии като кърпи, колани и др.

 

Изложбата "Пейзажи от Сливен" се осъществява с подкрепата на фондация "Обществен дарителски фонд" и Община Сливен. Експозицията ще остане в галерия "Седем" до 13 юли. "Сл. нюз"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев