Община Сливен

Убиецът на 15-годишната Симона от Сливен се изправя пред съда на 26 юли

------------------------------------
01.07.2016 / 09:14

28-годишният Димитър Иванов, който уби с джобно ножче-пеперуда 15-годишната Симона Великова от Сливен, застава пред Темида. Делото е насрочено за 26 юли. Тийнейджърката бе убита на 6 ноември миналата година в двора на търговската гимназия, където учела.

 

На Иванов са повдигнати 2 обвинения - за предумишлено убийство, извършено по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост и за опит за убийство на повече от едно лице, пише 24 часа. По време на кървавата драма Димитър намушка още двама - училищната психоложка Стефка Султанова и Красимир Митков - познат на Симона.

 

Според приятелки на убитата тийнейджърка 28-годишният Димитър бил влюбен в Симона до лудост. Често й звънял по телефона, пишел й във фейсбук. Дали момичето някога е отвърнало на чувствата му остава загадка, но според родителите на Симона двамата никога не са били гаджета.

 

Във фаталния 6 ноември Димитър многократно звънял и пускал есемеси на Симона, но тя не му отговорила. Тогава Димитър отишъл до училището и се опитал да влезе, но бил спрян от охраната. Междувременно продължил телефонната атака.

Симона не се е почувствала добре, помолила да излезе от час и една от приятелките й я е придружила до училищния психолог Султанова.

 

Двете заедно излезли навън, а Султанова се опитала да разговаря с Димитър. Той обаче не бил на себе си, извадил нож намушкал психоложката корема. Когато жената се опитала да избяга, той нанесъл втори удар в гърба. След това се нахвърлил върху Симона, забивайки пет пъти острието на ножа в тялото на любимата си.

 

Междувременно дошли полицаи и Димитър хукнал към един от изходите на училищния двор. Тичайки намушкал с ножа сливналията Красимир Митков, най-вероятно повикан за помощ от Симона. След клането Димитър направил опит за самоубийство, като стрелял в устата си с газов пистолет.

 

Близки на 28-годишния мъж го опиват като странен и затворен в себе си. Семейството му живеело в близкото до Сливен село Струпец и гледало животни. Преди 6-7 г. обаче се преместило във вилната зона Сотиря, която е на около 2-3 км. от града. Там живеела от известно време и Симона заедно с майка си. Според бащата на Димитър - Генчо обаче, на 6 ноември синът му е бил повикан от Симона, която му била устроила клопка.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев