Община Сливен

Осем проекта ще бъдат финансирани от Общински фонд „Култура” - Сливен

-------------------------------
30.06.2016 / 19:55

Управителният съвет на Общински фонд „Култура”- Сливен проведе редовни заседания, на които бяха разгледани и оценени постъпилите проекти, обвързани тематично със Сливен и сливенския край, съобщават от пресцентъра на Община Сливен.

Експертният съвет /от областите литература, музика, кино, театър, изкуство и образование/ разгледа, обсъди проектите и подкрепи даровити творци с финансово обезпечаване, съобщават от пресцентъра на Община Сливен. От тринайсет проекта, по преценка на членовете на УС на Фонд „Култура“-Сливен, два са отхвърлени - без право на повторно кандидатстване, а три от проектите са отложени за есенната сесия на Фонда. Осем от кандидатствалите са одобрени и финансирани на обща стойност 13 300лв.

След подготовка и обработка, документите на одобрените проекти от пролетната сесия, авторите ще бъдат информирани за реда и условията на подписване на договорите за финансиране. Одобрените проекти са:

Издаване на специален брой на списание „Пламък”, посветен на 130 години от смъртта на Добри Чинтулов; Кураторски проект „Преоткриване - 2016”, посветен на 20- годишнината от създаването на специалност „Иконопис” в НХГ „Димитър Добрович”- Сливен; създаването на документален филм „Света гора Сливенска”; издаване на книгата „Надя Неделина- Вековечната” за личността и поезията на Надя Неделина. Участват 25 писатели. Книгата се издава по повод 100-годишнината от рождението на поетесата; издаване на документален сборник „Сливенци”, посветен на старите сливенски родове и техните най-ярки представители;

- „Портрет на моя град”; издаване на книгата „Властникът не носи сандалите на Христос”; издаване на книгата „Стъпки по пясъка”. За есенната сесия на Фонда са отложени проектите - Документален филм за фотограф-художниците Стефан Стефанов и Светлозара Курдова- „Ракурси”; издаване на романа „Птица в пустинята”; „Паметникът - дело общонародно, продължение на възраждането”. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев