Община Сливен

Поредно "цунами" (ТИР с дървени трупи) порути къща в село Мокрен

------------------------------------
30.06.2016 / 10:34

Отново тежка катастрофа на завоя „Камшик” в началото на село Мокрен. Поредна драма, граничеща с апокалиптичен ужас преживя злощастното семейство, в чиито дом закономерно и периодично тежкотоварни камиони “стоварват” стоката си. Привечер, докато си гледал телевизия, Петър почти бил задрямал в леглото, когато с гръм и трясък ТИР, натоварен с дъбови трупи, се бутурясъл в имота му. Изненадата за свикналите с инцидентите и честите неканени гости собственици била по-голяма, защото не се чули писъци на спирачки и рев на двигател – гарантиран предизвестител на поредното камикадзе, врязващо се във фаталната къща, в която до този момент само самолет и влак все още не е катастрофирал.

Подобно на цунами, търкалящите се трупи връхлетели къщата, заемащи площта на целия двор. Двете стени на едната стая рухнали, прозореца подал, електрическата инсталация гръмнала. Сред пушека и дима, които постепенно се раздигали, се видели гумите на обърнатия камион и дебелите мешьови трупи, затрупали входа и двора на къщата. „Откакто се случи катастрофата, в която загина на място шофьор, смазан в кабината на хладилен камион, забит в къщата ни, напуснах бащината си къща и до днес съм на квартира.

Получих страхова невроза, когато чувам звук от камион или спирачки. И на новото място се стряскам в очакване, че ще връхлети нещо върху къщата”, разказва Янка Илиева. Съжалявам, че нямахме финансова възможност да застраховаме имота и къщата. Сега пак сами и с немотията си ще трябва да се справяме”.

Брат й Петър допълва, че ако са прибирали през годините от товарите днес са щели да имат склад на едро, в който да продават дърва, мазут, цимент, арматура, тоалетна хартия, тел, замразени местни продукти, кварцов пясък, тоалетни гърнета и ред други стоки, все катастрофално разтоварвани в техния двор и къща. Като руска рулетка определят съседи живота на хората в тази къща, чудейки се на стоицизма им в хазартната игра със смъртта.

На мястото на инцидента, за да спомогне организацията и въведе допълнителен ред, беше пристигнал и кметът на селото Манол Христов. За пореден път той обясни, че след всички постъпки, които са направени пред държавните органи, свързани с решаването на проблема с опасния завой и застрашената къща, все още няма резултат. Става въпрос за това да се дадат еднократно средства, с които да се купи друга къща на хората и тази да се събори, за да се разшири платното и да се направят по добри предпазни съоръжения.

С новото ръководство на Община Котел се надявам, че ще решим веднъж завинаги този проблем”, обясни Христов.

Според очевидци в кабината на обърнатия камион се е возило и 12 годишно дете – син на шофьора. И двамата не са пострадали, разминавайки се с леки охлузвания и уплаха. Парадоксално звучи фактът, че на това място в мирно време и на няколко километра от военния полигон „Ново село”, в една друга война, наречена Войната по пътищата, за съжаление се дават човешки жертви.

На потърпевшите собственици никой не им помага да възстановят щетите от нахлулите камиони в имота им, дори и в случаите, когато освен оградата машините събарят и част от къщата. Чувствайки се заложници, те се надяват някой да чуе за проблема им и да направи така,че да се махнат от това злокобно място, въпреки че това е техен роден дом. "Котел нюз"

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев