Община Сливен

Атрактивни процедури вече се предлагат в Дом за стари хора - Сливен

------------------------------------
30.06.2016 / 09:28

Лечебни процедури, характерни за морските градове вече се предлагат и в Сливен. От лечение с морски пясък и водотерапия могат да се възползват безплатно живеещите в Домът за стари хора в града. Инициативата е на кинезитерапевтката, а консумативите осигурява сама.

Пламена Чиликова е кинезитерапевт в сливенския старчески дом от 4 години. Започнала е с атрактивно водолечение и подводен масаж. Разказва, че домът е единственият държавен в страната, който предлага подобна терапия. Хората са доволни от резултатите при лечението си.

От скоро в Дома се предлага лечение с морски пясък и солена вода. Процедурата на пръв поглед е лесна, но дава добри резултати, заради минералите в пясъка и солите във ваната, съобразени със заболяванията.

„Консумативите сама си ги набавям. Купувам ги от собствения си бюджет. Старческияд дом не ми ги предоставя. Това е моя инициатива”, сподели Пламена Чиликова, която е кинезитерапевт .

Всички услуги в Дома са включени в месечната такса и не се плаща допълнително. Заради разнообразието и условията желаещите са много.

„Капацитетът е 120 потребители, в момента е зает, като 30 от потребителите са в лежащо отделение”, заяви Нина Накова - в.и директор на Дом за стари хора – Сливен

Доскоро е предлагана и терапия с водорасли, но трайността им е малка и е трудно съхранението им. А сега се обмисля въвеждането на още атрактивни процедури, като лечение с кал. "Сливенски вести"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев