Община Сливен

Бургас настръхна в очакване на рокерите на Владимир Путин

------------------------------------
30.06.2016 / 09:04

Руският рокерски клуб „Нощните вълци“, известен с участието си от предизборните кампании на президента Владимир Путин, ще влезе утре в Бургас. Оттук ще започне мотомарша „Славянски свят 2016“, който ще премине през 12 държави в Източна Европа.

 

„Рокерите на Путин“, както са известни железните ездачи, са приемани за изключителна провокация, защото преминават през Европа с руски и съветски знамена. Те пропагандират за „обединение на славянските народи" и застъпват тезата, че "не трябва да позволим на Запада и разни политици да нарушат народната дипломация“.

 

Визитата им в Бургас се държи в пълна секретност. Според запознати част от групата от два дни е в Созопол – над 30 рокери с мотори с руски знамена, които събират погледите на туристите. Очаква се основното ядро да влезе тази вечер през турско-българската граница при ГКПП Малко Търново и отправи към Созопол, а утре сутринта мотомаршът да продължи към Бургас, пише "Флагман".

 

Според предварителната програма точно в 9 часа руските рокери ще се поклонят пред паметна плоча на комунистите Крум Делчев и Евтим Вълчев Томов, убити при априлските събития през 1925 година, когато комунистическото движение организира атентата в църквата „Света Неделя“. Паметната плоча е малко известна в Бургас и за съществуването й знаят само живущите в блок 4 на ж.к.“Славейков“, тъй като се намира в градинката пред домовете им.

 

В същото време стана ясно, че проевропейско настроени българи готвят шпалир на позора на рокерите на Путин. Те ще ги чакат на тайно място, за да направят подобаващо посрещане на „глутницата на Путин“. Да покажем, че годината е 2016, а не 1944 година,зоват противниците на шествието. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев