Община Сливен

Кметът се закани на прокуратурата

Йордан Лечков
10.04.2010 / 10:25

"Лечков се закани на прокуратурата "-това е едно от заглавията в медиите днес.

Други също отразяват нашироко сливенския скандал.венския скандал.

А че е скандал -скандал е. Кмет на един стохиляден град отново си позволява непочтителен и арогантен език спрямо една институция.

Това стана по повод образуваното срещу него на 1 април досъдебно производство за умишлена безстопанственост.

„Прокурора по делото го избира компютърът, следователя – също. Върша си работата” – заявява наблюдаващият делото Пламен Стефанов.

Така реагира Лечков и по време на първия си мандат,когато го подхванаха за зала "Сливен" /Бог да я прости!/,за САПАРД и т.н. И зам.-главният Христо Манчев,и вече покойният Пейчо Хитов бяха опърлени от кметовия жаргон. В по-късно време атаките срещу Хитов и прокуратурата продължиха при всеки опит на институцията да разплете някое съмнително кметово начинание.

Най-разюзданата акция на Лечков бе срещу прокурорите и данъчните преди време, когато на витрината на общината бе изтипосана т.нар. кутия "Пандора", тоест, ехемата, по която управлява местния "Октопод" от прокуро¬ри, данъчни шефове и служители и т. н, .Оказа се, че повече от данъчните в схемата са вече бивши служители, а Петко Дюлгеров декларира,че е оклеветен и води дело в Софийски градски съд за честа и възстановяването си. Наредени в схемата бяха окръ¬жният прокурор Пейчо Хитов, съпруга та му Диана, прокурорите Пламен Стефанов, Весе¬лин Гангалов и дори съпругата на по следния. Затова звучи някак

не на място, че в момента Лечков лобира Гангалов да е окръжен прокурор.

Тъкмо за създаваната суматоха около този пост ни е думата. Кметът Лечков се закани ...да разследва прокуратурата. А това трябва да по¬дскаже на работещите в нея, че само колегиалността, солидарността и единството в името на закона могат да спасят независимостта, честта и достойнството на институцията. Припомняме всичко това в наве¬черието на 40 дни от кончината на незабравимия им титуляр Пейчо Хитов, който не позволи нито на външни, нито на вътрешноведомствени или частни интереси да хвърлят сянка върху дейността на прокуратурата.

Който и да е новият окръжен прокурор, нека следва същия пример. Сливенското гражданство ще разчита именно на това.

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев