Община Сливен

Разсекретени документи на ФБР: Хитлер и Ева Браун се укривали в Аржентина?

------------------------------------
30.06.2016 / 09:01

Животът и смъртта на Хитлер остават загадка и до днес. Официалната версия за смъртта му е, че на 30 април 1945 година той се самоубива в подземния си бункер в Берлин. По-късно тялото му било открито и идентифицирано от болшевиките.

Разсекретени документи на ФБР показват, че американското правителство е знаело, че Хитлер е бил жив и здрав и се е укривал в Аржентина дълго след Втората световна война, предава Дарик.

Дали това е било една голяма изфабрикувана лъжа от страна на СССР и историята е била нарочно подменена?

Този въпрос се повдига след разсекретяването на дълго пазени в тайна през десетилетията доклади на ФБР. От тях се разбира, че най-мразеният човек в света е избягал след войната от Германия и живял до края на дните си в подножието на Андите.

От докладите на ФБР се разбира, че не само самоубийството на Хитлер и неговата съпруга Ева Браун е лъжа, а и че за бягството им към Аржентина е помогнал директорът на УСС (Управление на стратегическите служби) Алън Дълес. Самото бягство е извършено с две немски подводници, които транспортирали Хитлер, съпругата му и елитни нацисти от близкото им обкръжение до бреговете на Аржентина. От ФБР са били добре запознати с местонахождението на подводниците.

През август 1945 година неидентифициран информатор се свързал с ФБР и се съгласил да сподели информация в замяна на политическо убежище. Нещата, които разказал, били потресаващи. Той не само знаел, че Хитлер е в Аржентина, но и бил един от сподвижниците му в подводниците.

От документите също се разбира, че аржентинското правителство не само посрещнало добре Хитлер, но и го укривало с всички сили. "24 часа"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев