Община Сливен

Национална конференция с международно участие се проведе в Сливен

------------------------------------
28.06.2016 / 10:06

На 25.06.2016 г. областният управител Татяна Петкова откри Национална конференция с международно участие „Сливен 2016“. Двадесетата поред конференция бе част от „Дни на науката – 2016“ на Технически университет – София и беше посветена на 30-годишнината на Инженерно-педагогически факултет – Сливен.

Над 50 бяха представените научни доклади като се разширява и географското присъствие. В конференцията участваха научни работници и специалисти, работещи във всички области на инженерните науки, педагогиката, мениджмънт, физика, химия, математика и съвременните иновационни технологии. Учени от България, Франция, Русия, Украйна, Гърция и др. изнесоха научни доклади и представиха иновационни технологии.

 

Тематиката на конференцията бе в областта на мехатронни биосистеми, машинознание и машинни елементи, логистика на транспорта, трептения и вибродиагностика, промишлена топлотехника, автоматизация на производството, металообработващи машини, електроника и автоматика, електротехника, проектиране и дизайн на текстил и облекло, обучаващи технологии, математика и информатика, приложна химия, физика и астрономия. Обособени бяха седем основни научни направления.

 

Организатори на тридневния форум са: Технически университет – София; Факултет и колеж – Сливен; Национално научно-техническо дружество по Теория на механизмите и машините; Съюз на учените в България; Централна лаборатория по мехатроника и приборостроене – БАН; Институт по механика – БАН; Териториална организация на НТС – Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев