Община Сливен

5 паралелки след 7-ми клас в област Сливен не събраха достатъчно ученици и няма да реализират прием

-------------------------------
27.06.2016 / 18:22

Пет от планираните паралелки за новата учебна 2016/2017 година след седми клас в област Сливен не са успели да съберат необходимия брой ученици и няма да реализират прием, е съобщила за Радио „Фокус” Диана Дякова, старши експерт в Регионален инспекторат по образование Сливен.

Необходимият брой ученици за сформиране на паралелка не са успели да съберат Професионалната гимназия по селско стопанство „Атанас Димитров“ в Нова Загора, Професионална гимназия по текстил и облекло в Сливен, Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Мария Кюри“, Професионалната гимназия по строителство и геодезия, и Професионалната гимназия по механотехника.

567 заявления са били подадени за първото класиране в област Сливен. 29 бяха планираните паралелки за новата учебна година след седми клас в област Сливен. 15 от тях професионални, една в Нова Загора и останалите в Сливен, и 14 профилирани, от които 2 в Нова Загора и 12 в Сливен. Записването на учениците започва от утре – 28 юни и ще продължи до 30 юни.

Седмокласниците, които не са доволни от класирането си могат да подадат документи за второ класиране в училището, в което са приети на първото, уточни Дякова. През тази учебна година седмокласниците са 1703-ма.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев